NISTELRODE – Zoals ongetwijfeld opgevallen is, staat het evenement Pinksterfeesten Nistelrode weer voor de deur. Van 3 tot en met 7 juni trilt Nistelrode op haar grondvesten en bruist van gezelligheid. Helaas zal dit naast de gebruikelijke gezelligheid voor een aantal Nistelrodenaren ook de nodige verkeersongemakken met zich meebrengen.

Je hebt misschien de nieuwe parkeerzoneborden al gezien op onder andere Weijen en/of Laar. Deze hebben alles te maken met de braderie en de op- en afbouw van de kermis. Je mag tijdens de genoemde tijdvakken op de verkeersborden geen voertuigen parkeren in deze zone, ook niet in de parkeervakken of op de parkeerplaatsen!

Wegsleepregeling
Tevens zijn de volgende straten tijdens de braderie afgesloten voor verkeer: Laar vanaf de kermis tot Weijen bij afslag H. van de Venstraat, tot de W. van Houtstraat. Van Heuvelstraat tot Den Hof, De Beekgraaf tot de molen, De Hoef tot Toniesplein en linksaf Korte Veerstraat tot en met de Veerstraat. Dit geldt op zondag 5 juni én maandag 6 juni van 5.00 tot 19.00 uur. Verkeerd geparkeerde auto’s kunnen weggesleept worden tijdens de aangegeven periode. De organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode zal eerst proberen de eigenaar te traceren en te contacten.

Zaterdag Pinksterloop
Voor de Pinksterloop zullen andere straten afgesloten worden voor verkeer, te weten: Veerstraat, De Hoef (vanaf Toniesplein tot Laar), Laar (vanaf De Hoef tot Weijen), Heuvelstraat, Loosbroekseweg/Parkstraat (vanaf Heuvelstraat tot Kerkhoflaan), Kerkhoflaan, Beekgraaf (vanaf Laar tot Korte Veerstraat). Dat is ook meteen het parcours van de Pinksterloop. Deze afsluitingen gelden op zaterdag 4 juni van ongeveer 17.00 tot 21.00 uur. Helaas kunnen ook de bewoners aan de Elzenstraat, Eikelkampstraat, Franciscanessenweg, Van ’t Rijk, Van Binsbergenstraat, Wevershof en Heuvelhof hier overlast door ervaren. Deze periode kunnen ze ook niet met hun voertuigen van of naar huis.

“Wij vragen hiervoor je begrip en tegelijkertijd hier rekening mee te houden. Uiteraard zal Stichting Pinksterfeesten Nistelrode er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken. Dank je wel voor je medewerking en we wensen je een geweldig pinksterweekend!”, laat de organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode weten.