Nostalgische ‘Geurts Mengvoeders’ route

Op de Nostalgische ‘Geurts Mengvoeders’ route zagen we vorig jaar een nieuwe deelnemer verschijnen. Scouting Mira Ceti met M2E Outdoor bouwde een groot avontuurlijke tokkelbaan. Dit werd zo’n succes dat ze dit jaar weer aan de slag gaan. Vanaf de molen, bijna vanuit de top, komt er een spectaculaire tokkelbaan naar beneden tussen bomen door naar het lager gelegen gebied. Het uitzicht vanuit dit hoge punt vanaf de molen is het grandioos en de afdaling is magnifiek. 

Molen De Windlust
De molenaars zijn de perfecte gastheren die al duizenden rondleidingen deden. Ook de vele verhalen van deze molen worden door de heren doorgegeven. Samen met  Dorsclub ‘De Stofvreters’ ontmoeten ze al jaren vele gasten tijdens de Pinksterfeesten Nistelrode. Ook dit jaar zijn we heel blij dat zij zorgen dat de molen open is voor rondleidingen en naast de oude ambachten zijn er ook de oude tractoren die je verwelkomen en voor de jeugd een bijzondere beleving zijn.

Dorsclub ‘De Stofvreters’: Als hobbyisten/verzamelaars van oude landbouwwerktuigen en tractoren proberen de Stofvreters om deze machines te bewaren, zo nodig te restaureren en in de originele staat te behouden. Het beste voor de machines en werktuigen is deze met enige regelmaat te laten doen waar deze voor gemaakt zijn en dat  doen tijdens de Pinksterfeesten Nistelrode. Met allemaal dezelfde interesse en allemaal lid van de Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging (K.L.W.) zijn de leden al vele jaren bezig met het oogsten en dorsen van graan. Uitgegroeid tot een groep van 17 personen vormen zij Dorsclub de Stofvreters’. Hun werkterrein bevindt zich dan ook in de directe omgeving van deze gemeente.

Mira Ceti is de scouting van Nistelrode; sinds jaar en dag deelnemers aan het evenement. Zij krijgen een mooie bijdrage voor hun vereniging, voor het maken van de meest avontuurlijke activiteiten. Zij bouwen met de leden van de vereniging een veilige tokkelbaan en een klimtoren, voor de oudere jeugd en volwassenen. Een nostalgische route waar de organisatie heel trots op was. Met dank aan Geurts Mengvoeders voor de sponsoring.