Straattheater & Artiesten

In 2020 en 2021 moesten we helaas alle artiesten afzeggen. Hier vind je het straattheater en de optredens van Pinksterfeesten 2019. Twee maanden voor het evenement starten we met het bekend maken van de artiesten. In de aanloop naar Pinksteren zullen de podia steeds verder gevuld worden en worden er nieuwe artiesten bekend gemaakt. Blijf ons volgen:

In 2019 zagen we:

Met tromgeroffel, gefluit en gegak marcheert de Ganzenfanfare door Nistelrode. Deze unieke en fabelachtige combinatie tussen mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert jong en oud als ze voorbij flaneren. Een vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden.

De Bike Babes zijn twee onhandige superheldinnen die op hun ingenieuze vier meter hoge vliegfiets de wereld komen redden. De Bike Babes vliegen op Ike the Bike ver boven de hoofden van het publiek en speuren de omgeving af naar mensen die hulp nodig hebben. Ike the Bike glijdt over het asfalt en door zijn paarse boxen klinken grappige parodieën op bekende superhelden-tunes. Tussendoor vinden er korte scènes plaats waarin interactief wordt omgegaan met het publiek. Je bent gewaarschuwd!

Benita van Doren (Clown Pinkie) heeft al zo’n vijftien jaar ervaring in het entertainen. Als typetje heeft zij jarenlang gewerkt op themafeesten. Kinderfeestjes, ballonworkshops, openingen en braderieën: Clown Pinkie maakt in een handomdraai de leukste creaties! Ook op Pinksterfeesten Nistelrode!

Smartlappenkoor Vur Sles uit Rijkevoort, opgericht in 2005, heeft ruim dertig actieve leden die het allemaal heerlijk vinden om gezamenlijk levens- en luisterliedjes en smartlappen te zingen uit het rijke Nederlandstalige repertoire. Vur Sles zingt zowel liedjes uit het verre verleden als nieuwe eigentijdse uitvoeringen uit dit genre; denk hierbij aan De Selvera’s, Lucas en Gea, Jan Smit, Frans Bauer, Johny Hoes, Stef Ekkel en John de Bever. Maar ook nummers van Dana Winner, Benny Neyman en Lia de Haas zingt dit koor vol overgave. Komt dat zien, komt dat zien op Tweede Pinksterdag van 10.30 tot 12.00 uur!

Stefan van Dijk is een echte Nistelrodenaar van 31 jaar, die de muziek met de paplepel ingegoten heeft gekregen. DJ Stefano is geen onbekende voor zijn leeftijdsgenoten en veel jongeren want hij draait geregeld muziek op diverse feesten in ons dorp en de mensen zien hem graag komen. Hij is regelmatig in de regio aan het draaien. Ook zijn vader heeft jarenlang een drive-in discotheek gehad; kennelijk is zijn liefde voor muziek daardoor niet aan hem voorbij gegaan. Als je vraagt naar zijn toekomstplan dan zou hij heel graag eens op een groot festival willen draaien..

Met Stefano zijn de Pinksterfeesten weer verzekerd van een gezellige Tweede Pinksterdag vol goede muziek!

Deze toneelvereniging bestaat al ruim 30 jaar. De jongere leden (tussen de 20 en 30 jaar) komen bijna allemaal uit de jeugdvereniging ‘Efkes Jonger’.
Vanaf 2014 voert deze vereniging jaarlijks een voorstelling op in CC Nesterlé. Op de Pinksterfeesten Nistelrode kom je enkele leden tegen als typetje. Laat je niet in de maling nemen!

Dance Team Nistelrode is een vereniging die is aangesloten bij de Nederlands Danssport Organisatie (NDO) en beoefent de garde- en showdanssport in wedstrijdverband. Ook buiten de wedstrijden om presenteert zij zich graag tijdens shows en evenementen, met ongeveer 60 leden in de leeftijd van 5 jaar en ouder. Op de trainingen, begeleid door gediplomeerde trainsters, wordt er hard gewerkt om tijdens de optredens een spectaculaire show neer te zetten. En dat dit lukt blijkt ook wel, want ieder jaar scoort Dance Team Nistelrode goed op nationale-, maar ook op internationale toernooien. Tijdens de Pinksterfeesten Nistelrode treden de groepen Minigarde en Release op.

Minigarde

Release

Fannie Fabulous en Glannis Glamour zijn The Fabulous Glamour Sisters.

Deze twee diva’s geven elk feest of evenement een gezellige sfeer! Ze ontvangen de gasten met een drankje en een leuk dubbelzinnig ondeugend grapje.
Zij verzorgen een spetterend optreden met leuke dansbare medley’s en zijn tevens inzetbaar als presentatrices voor een evenement of bingo avond. Deze Draq Queens zijn echte levende decorstukken die als hostess elk gast op gepaste wijze begeleiden en vermaken. The Fabulous Glamour Sisters staan garant voor een feest vol glitter en glamour.

Dit jaar zijn The Fabulous Glamour Sisters op 10 juni aanwezig tijdens de jaarlijkse Pinksterfeesten in Nistelrode. Altijd al met een 2 meter lange diva op de foto gewild? Dit is je kans!

Trek je Hawaii shirt maar aan en doe een bloemslinger om je nek want dan ben jij in ieder geval al in de sfeer voor deze geweldige Caribische band die ook dit jaar weer in actie komt op Pinksterfeesten Nistelrode. Geniet op maandag Tweede Pinksterdag om 13.00 uur en om 14.00 uur van de zonnige klanken van deze superband! Helemaal in de stemming door het fantastische samenspel in percussie laten de leden van Agogo jou als bezoeker van Pinksterfeesten Nistelrode genieten van hun muzikale specialiteit! De zon gaat vanzelf schijnen!

Met onze muzikanten en verleidelijke, temperamentvolle showdanseressen kun je rekenen op een vrolijk, kleurrijk en levendig optreden. Aanstekelijke zomer-beats, verentooien en flair; Rio in the house! Komt dat zien op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag!

Band the Difference, gestationeerd in Waalwijk. De naam zegt het al. Deze jonge gasten maken het verschil. Jong, energiek, up to date, uitdagend maar bovenal willen ze met hun muzikaliteit het publiek laten genieten! De vijfkoppige band bestaat uit; Joris Pabor (drums), Hidde van Brouwershaven (basgitaar), Hidde de louw (gitaar/zang), Nina Kerkhof (gitaar), Fleur Heijne (zang) en Jay van der Zanden (toetsen en zang).

In 2011 werden er via het Dr. Mollercollege kunstklassen gegeven. De Music’scool in Waalwijk verzorgde hiervoor de popklassen. Verschillende leerlingen werden samengesteld en uiteindelijk ontstond er chemie in deze band, The Difference was geboren!! Thijs de Jong (gitarist en zanger van Present Danger)
begeleidde deze band naar een hoger niveau zodat ze op verschillende podia zichzelf konden laten horen waardoor ze meer podiumervaring kregen.

Zo stonden ze o.a. op het Pleinfestival Kaatsheuvel, Koud Serveren open Air, Borkpop, Straattheater Waalwijk, Concert Vrienden van Katoen in de Mads en Wollukstock 2015 en 2016, hoofdpodium Koningsdag ‘s-Hertogenbosch en in her voorprogramma van WC Experience.

In 2012 maakte zij hun televisiedebuut bij Villa Achterwerk met Willie Wartaal. Bij dit programma stond het ontwikkelen van getalenteerde jongeren voorop.
Ze kregen de kans om een liedje op te nemen onder begeleiding van Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig). Afgelopen jaar vierde de band haar 6,5 jarig bestaan. Het is inmiddels wel duidelijk dat deze band klaar is voor de grotere festivals en zalen. Diverse bandleden zijn inmiddels doorgegroeid naar een professioneel niveau. Drie bandleden studeren aan de Herman Broodacademie en Rockcity Instituut en eentje studeert aan de IEMES (Communicatie-International-Event-Music-Entertainment-Studies).

Inmiddels heeft de band dit jaar een nieuwe weg ingeslagen met nummers in mashup stijl of medleys. De band blijft wel rock georiënteerd maar de feestvreugde moet voorop staan. Met dit nieuwe concept moet de band in staat zijn iedere zaal/festivalterrein om te toveren tot een kolkende feestmassa.

Dus Pinksterfeesten Nistelrode is gewaarschuwd…!