In de Pinksterkrant kun je op de achterzijde vijf korte verhalen van vijf enthousiaste gasten lezen die al vaker op de Pinksterfeesten zijn geweest. Hieronder lees je alles over deze mensen.

Naam
Jo van den Heuvel
Woonplaats
Heeswijk-Dinther

Organisatie
Molen Windlust Nistelrode

​​Wat is je taak tijdens de Pinksterfeesten?
Ontvangen van bezoekers (groot en klein) op de molen en hen iets vertellen over dit uniek cultureel erfgoed; ook nog eens het oudste monument van het dorp.

Denk hierbij aan: hoe werkt een molen; het ambacht van molenaar, maar ook zaken zoals de kringloop van het graan; over meel, bloem en soorten molens. Demonstreren van de handmolen, mensen die het willen kunnen er ook zelf graan malen. En voor ieder die wil kan en mag men het bezoek afsluiten met meelzakwerpen..

Tot slot wijs ik de bezoekers op de dingen die er met Pinksteren nog meer te zien en doen zijn bij de molen zoals het tokkelen, de demonstratie wilgentenen vlechten en de oude landbouwmachines.

Op Tweede Pinksterdag kunnen kinderen bovendien kennis maken met wilgentenen vlechten. Na afloop mogen ze hun eigen werkstukje natuurlijk mee naar huis nemen. Even uitblazen? Ook dat kan op het terras. Op zondag zelfs met passende live muziek!

Heb je al vaker tijdens Pinksterfeesten geholpen?
Zolang de molen onderdeel is van dit festival doe ik mee.

Nog tips?
Het zou zomaar kunnen dat standerdmolen Windlust Nistelrode ouder is dan men tot nu toe dacht. Indien dat zo is, dan is onze molen misschien wel één van de oudste nog bestaande molens van Nederland! Dit wordt binnenkort onderzocht.

—————————————

Naam
Jos Pansier, lid van AV Oss ’78 en naast penningmeester en trainer ook sinds enkele jaren betrokken bij de organisatie van de Maasland Run Classic wedstrijden.

Woonplaats Berghem

Organisatie Maasland Run Classic en sinds 2 jaar ook lid van de stichting, die De Maasdijk organiseert

​​Hoelang ben je al lid van die organisatie?
MRC 3 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
Na ruim 39 jaar in de transportwereld te hebben gewerkt, geef ik met veel plezier veel tijd aan de sportvereniging.

Wat is je taak tijdens de Pinksterfeesten?
De Pinksterloop is een vast onderdeel van de Pinksterfeesten in Nistelrode. Bij de Pinksterloop zorg ik samen met leden van AV Oss ’78 én vrijwilligers van de Pinksterfeesten voor een goede organisatie van de jeugdlopen, en de 5 en 10 km wedstrijd.

Heb je al vaker tijdens Pinksterfeesten geholpen?
Jazeker

Wat vind je top aan het evenement?
De gezelligheid van het evenement en dat het zo laagdrempelig. En bij de Pinksterloop als onderdeel hiervan wordt de sfeer nog extra verhoogd door de vele toeschouwers langs de route.

Heb je nog tips voor de bezoekers?
Geniet van het weer en de sfeer en laten we er met z’n allen voor zorgen, dat de Pinksterfeesten nog lang georganiseerd kunnen worden.

—————————————————-

Naam
Mieke Bode

Woonplaats
Wil ik niet vermelden.

Wie is Mieke
Ik ben de wijkagent van Nistelrode en Vorstenbosch.

Voor welke organisatie ben je vrijwilliger?
Politie team Maasland

​​Hoelang ben je al lid van die organisatie?
Ik ben nu een jaar de wijkagent van Nistelrode en Vorstenbosch. Ik ben sinds 2008 werkzaam voor politie Nederland.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk 32 uur per week voor de politie en probeer daarbij zoveel mogelijk tijd de besteden aan het wijkwerk. Dit is erg divers. Daarnaast draai ik ook noodhulpdiensten waarbij ik samen met collega’s de 112 meldingen behandel.

Wat is je taak tijdens de Pinksterfeesten?
Ik ben uitgenodigd om deel te nemen aan het veiligheidsplein. Ik sta daar met collega’s om vragen te beantwoorden en mezelf voor te stellen aan de inwoners die mij nog niet kennen.

Heb je al vaker tijdens Pinksterfeesten geholpen?
Vorig jaar was mijn eerste ervaring met de pinksterfeesten waar ik toezicht heb gehouden en al een mooi beeld kon krijgen van de inwoners en ondernemers van Nistelrode.

Wat vind je top aan het evenement?
De gezelligheid en betrokkenheid van Nistelrode

Heb je nog tips voor de bezoekers?
Kom vooral genieten van dit mooie evenement!

————————————————-

Naam
Daan van Hövell, geboren en getogen in het mooie Nisseroi en dat al zo’n 33 jaar.

Woonplaats
Nistelrode

​​Voor welke organisatie ben je vrijwilliger?
Scouting Mira Ceti Nistelrode

Hoelang ben je al lid van die organisatie?
Ik ben al vanaf mijn 5e lid van deze vereniging en nu zo’n 15 jaar vrijwilliger als staflid van de Explorers

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben de eigenaar (en oprichter) van M2e outdoor. In die hoedanigheid verzorgen wij (buiten)sport activiteiten en spel verhuur (op locatie). Vanuit die functie verzorg ik de materialen en de begeleiding voor de Klimwand en Tokkelbaan die de scouting tijdens de Pinksterdagen gebruikt. Met 4 andere Nisseroise ondernemers ben ik ook mede-eigenaar van de 2 Escaperooms en The Temple Challenge / Winner café in Nistelrode

Wat is je taak tijdens de Pinksterfeesten?
Al vanaf dat ik zelf als Jeugdlid bij de Explorers was heb ik gebouwd en geassisteerd bij de Klimwand en Tokkelbaan die Scouting Mira Ceti al zo’n 20 jaar met Pinksteren bouwt. Ook tijdens diverse Pinksterlopen hebben we als scouting geassisteerd. Sinds een aantal jaar verzorgen wij als Mira Ceti ook de parkeerplaats tijdens dit evenement.

Heb je al vaker tijdens Pinksterfeesten geholpen?
Ik denk dat dit nu ongeveer de 20e keer wordt, in ieder geval zolang als dat we met de scouting aanwezig zijn met activiteiten op de Pinksterfeesten. De eerste 4 jaar als Jeugdlid meegeholpen, en vervolgens samen met mijn stafteam vanaf de voorbereidingen tot en met de uitvoering.

Wat vind je top aan het evenement?
Dat we met alle vrijwilligers en betrokken ondernemers in Nistelrode, maar vooral door de belangeloze inzet van stichting Pinksterfeesten een heel mooi, gezellig (en vooral gratis toegankelijk) evenement kunnen neerzetten.

Heb je nog tips voor de bezoekers?
Tijdens de Pinksterfeesten zien we al vele jaren dezelfde gezichten terugkomen, iets wat ervan getuigt dat het ieder jaar weer de moeite is om een bezoekje te brengen. Dus voor de mensen die er nog nooit zijn geweest, je hebt wat gemist.

—————————————————

Naam
Rien Wijdeven, ik ben geboren en getogen in Nistelrode en heb de pinksterfeesten zien groeien tot HET evenement wat het nu is

Woonplaats
Nistelrode

Vanuit welke functie ben je gevraagd?
Ik ben in de gemeente Bernheze wethouder van o.a. de kermissen

Wat is je binding met de Pinksterfeesten?
Ik ben op vier manieren betrokken bij de Pinksterfeesten. Enerzijds geven wij als gemeente subsidie aan het evenement en zijn we verantwoordelijk voor de verpachting van de standplaatsen.

Maar wat nog leuker is dat ik een trouw bezoeker ben en soms mee doe met de Pinksterloop (als mijn vorm dit toe laat) maar ben anders altijd toeschouwer.

Wat vind je top aan het evenement?
De gezelligheid, gastvrijheid in Nistelrode dankzij de exploitanten, horecaondernemingen maar bovenal de toegevoegde waarde van de activiteiten die de stichting jaarlijks organiseert tijdens de kermis. De Nisseroise avond op dinsdag vind ik een geweldige afsluiting.

Heb je nog tips voor de bezoekers?
Kom echt als gast van dit evenement, geniet van alles wat er is en draag eraan bij dat het voor iedereen een echte gezellige kermis is en wordt.