“Wij willen alle ondernemers, waar we afgelopen maanden kwamen, geweldig bedanken voor de sponsoring, maar ook voor hun gastvrijheid”, begint de organisatie, blij dat zij het evenement weer kunnen gaan organiseren. De organisatie is bijna klaar met de sponsorronde en inmiddels zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers om ook de taakverdeling weer rond te krijgen.

Een duidelijke takenlijst is nodig voor alle vrijwilligers die van een uur tot tien uur, hun inzet willen geven. De organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode is overal blij mee. Vele handen maken licht werk is hiervoor het meest bijpassende spreekwoord.

Van sjouwer tot gastvrouw/heer
“We hebben nogal wat handen nodig”, zegt Rob Geurts, voorzitter en aanspreekpunt van de commissie vrijwilligers. “We krijgen vaak verenigingen of stichtingen die van ons een vrijwilligersbijdrage per persoon krijgen voor de geleverde hulp.  Zo steunen onze sponsors indirect ook de verenigingen van hun klanten, dat is dus echt maatschappelijk verantwoord.”

Het zijn veel verschillende taken:
Op zaterdag wordt er opgebouwd en op deze dag hangen ze vlaggen op over de straat, ze halen alle spullen uit de opslag die verdeeld worden over het terrein, de tasjes voor de Pinksterloop worden gevuld en dan wordt de Pinksterloop zelf opgebouwd. Daarvoor hebben ze weer verkeersregelaars nodig. Op de dagen zelf is het leuk om op het terrein zelf te helpen, zoals bij de luchtkussens, manusje van alles en hand en spandiensten.
Rob sluit af: “Wij horen graag via info@pinksterfeestennistelrode.nl als vrijwilligers bij onze gezellige organisatie aan willen schuiven tijdens deze dagen! Dit kan voor een uur zijn of voor alle dagen. Wij zijn blij met alle hulp.”
Meer informatie: www.pinksterfeestennistelrode.nl