Standhouders zijn aangeschreven en wachten op een ‘go’, de contacten zijn weer aangehaald en de afspraken ‘in optie’ wachten op akkoord. De mail naar de artiesten, muziek en media staan op scherp en de vrijwilligers hebben zelf al contact opgenomen. Het werd tijd om er een klap op te geven, linksom of rechtsom.

NISTELRODE –De organisatie weet het, we kunnen niet anders. Voor de tweede maal moeten we besluiten dat Pinksterfeesten Nistelrode niet door kan gaan in het concept zoals we het kennen. We leggen graag uit hoe we tot dit teleurstellende besluit zijn gekomen.
Het is te vroeg om te zeggen dat er helemaal geen festiviteiten georganiseerd kunnen worden in het weekend van Pinksteren, 23 en 24 mei. Maar het is te laat om het risico te nemen rondom de kosten van Pinksterfeesten Nistelrode. Het is met wat we op dit moment weten, financieel en organisatorisch onverantwoord om dit evenement in de originele vorm, zoals we dit al 47 jaar kennen, te organiseren.

De horeca is hoopvol op een ‘Nisseroise’ kermis tijdens Pinksterweekend

Lokale ondernemers
Voorzitter Anke Fransen had haar eerste jaar als voorzitter anders voorgesteld, maar meteen relativerend: “Met de huidige onzekerheden vooral is het ondenkbaar dat wij, in deze bizarre tijd, onze lokale ondernemers om geldelijke ondersteuning zouden vragen om dit evenement te realiseren, terwijl het niet eens zeker is of dit niet op het laatste moment eventueel nog verboden kan worden. De kans dat we in mei nog te maken hebben met de anderhalve meter maatregel is groot.”
Maar ook in de organisatie ernaar toe zijn de maatregelen een obstakel. Na goed overleg met de gemeente Bernheze heeft de organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode editie 2021 dan ook afgelast.

Anke: “We stonden in de startblokken, als organisatie hebben we tot op dit punt alles online kunnen voorbereiden. We beginnen altijd meteen na de zomer met de nieuwe editie voor het jaar erop, ook dit jaar. Met de hoop op een snel vaccinatieproces en daarmee snelle versoepelingen van de regels. Na de afgelasting van vorig jaar, waren we voor dit jaar enorm gedreven er weer een geweldig feest van te maken, een feest waar iedereen zich zo op verheugt.”

Kermis en horeca
Afgelopen maanden is gekeken naar andere mogelijkheden om toch een evenement op poten te zetten. Onder meer is gekeken naar een andere datum, een andere locatie en een andere vorm. Voor al deze opties geldt dat we deze om uiteenlopende redenen niet haalbaar en/of wenselijk achten. Wij zijn ontzettend teleurgesteld dat Pinksterfeesten Nistelrode voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan en we kunnen ons voorstellen dat velen dit gevoel met ons zullen delen.

Nisseroise kermis
Concrete informatie over een eventuele kermis in het dorp, daar is het nog te vroeg voor. Maar vast staat dat we voor 2022 onze agenda’s weer geblokt hebben op 4 tot en met 7 juni. We houden je ook op de hoogte over eventuele andere invullingen van het Pinksterweekend in Nistelrode.