NISTELRODE – Tweede Pinksterdag werd onder de pet van Stichting Pinksterfeesten Nistelrode voor de eerste keer sinds 2009 weer een Nisserois darttoernooi gehouden. Antoine van Bakel was gevraagd om de organisatie in professionele banen te leiden en tijdens het toernooi zelf kreeg hij hulp van Rene van Eenbergen. Voor de 114 darters in Zaal De Hoefslag zorgde Gijs van Erp naast een mooie sponsoring, ook voor een gastvrije gezellige dag.

Dankzij de online voorinschrijving werd het in de week voorafgaand aan het toernooi duidelijk dat er van heinde en verre interesse was om naar Nistelrode te komen. Op de dag zelf werd de deelnemerslijst zelfs nog aangevuld en ging het toernooi met 114 darters van start. Nisseroise darters, maar ook grote namen als Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp waren op het prijzengeld, beschikbaar gesteld door Lunenburg BV, afgekomen. Zeer de moeite waard om aanwezig te zijn en letterlijk een gooi te doen naar de winst.

Na de 170 opwarmronde begon op vijftien dartbanen om 12.30 uur het echte werk en startte het echte werk bij het 501-toernooi. De koffie werd langzaamaan vervangen door een pilsje of een frisje. Het was duidelijk dat darters elkaar al tijden niet gezien hadden en de gezellige sfeer in zaal de Hoefslag maakte dat de tijd omvloog.

Helaas moesten Nistelrodese helden als Maickel van den Bersselaar en Gijs van den Elzen het afleggen en konden ze het niveau van de finalisten op deze Tweede Pinksterdag niet aan.
Ron Meulenkamp en Dennie Olde Kalter speelden de finale waar Olde Kalter met een overduidelijke precisie duidelijk maakte dat hij deze dag met de hoofdprijs van € 500,- naar huis zou gaan!

Al met al kan initiatiefnemer Pinksterfeesten Nistelrode terugkijken op een schitterend en sportief toernooi wat veel belooft voor de toekomst.