De organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode is creatief genoeg om toch alle kinderen te bereiken van basisschool De Beekgraaf, maar even kregen ze het, net als alle betrokkenen bij de wateroverlast van De Beekgraaf afgelopen week, het heel benauwd. “Want het laatste wat we willen is dat we de gratis muntjesactie niet bij alle kinderen onder de aandacht gebracht krijgen.”, vertelt Merel Albers van de commissie PR Communicatie.

De stempelkaart voor kindermuntjes, de flyer voor de Pinksterloop en het gratis lot – om kans te maken op een kermischeque t.w.v €100 –  zijn nu op te halen bij het Mediahuys! In verband met de lekkage op basisschool De Beekgraaf kunnen alle leerlingen op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 12 uur hun stempelkaart voor de kindermuntjes bij het Mediahuys, Laar 28, op komen halen.
Ieder jaar brengen we de basisscholen van Nistelrode een flyer van de Pinksterloop met een stempelkaart, die goed is voor 4 gratis kermismuntjes. Samen met Rabobank Oss Bernheze heeft Stichting Pinksterfeesten Nistelrode de missie om kinderen verantwoord met geld te leren omgaan. Ieder jaar deelde de Pinksterfeesten vier muntjes uit aan de schoolgaande jeugd van Nistelrode. Sinds drie jaar verdienen de kinderen de muntjes met activiteiten. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld.

Uitleg stempelkaart
Voor iedere activiteit, die de kinderen doen, krijgen zij een stempel op hun stempelkaart. Deze stempelkaart wordt uitgedeeld op basisscholen ‘t Maxend en de leerlingen van basisschool De Beekgraaf kunnen deze kaarten op komen halen bij ;t Mediahuys op Laar 28.  Ook als uw kind niet op school zit in Nistelrode, maar wel hier woont en de leeftijd heeft van 4 tot 12 jaar, dan kunt u de stempelkaart ophalen op
vrijdag 10.00-12.00 uur
Zaterdag 10.00-12.00 uur
zaterdag van 14.30 en 16.30
bij het Mediahuys op Laar 28.

Wanneer een kind een volle stempelkaart heeft, kan hij of zij een portemonneetje ophalen bij het Mediahuys met daarin vier kindermuntjes. De stempelkaarten kunnen ingeleverd worden op 4 en 5 juni tussen 10.00 en 17.00 uur (tijdens de openingstijden van de braderie). De kermismuntjes kunnen ze alle kermisdagen gebruiken, dus hoe eerder je de activiteiten doet hoe sneller je kan genieten van de kermismuntjes.

  • Activiteiten waarmee je bijvoorbeeld stempels kan verdienen zijn:
  • Op de foto gaan met een tractor bij de nostalgische route
  • Speurtocht doen in de molen
  • Springen op de springkussens
  • Jezelf laten schminken
  • Klimtoren van de scouting beklimmen
  • Meedoen met of supporter zijn van de Pinksterloop.De activiteiten zijn te herkennen aan de Rabobankvlag, die bij elk van deze activiteiten hangt. Door dit alles leren we kinderen verantwoord met geld om te gaan en te leren dat ze iets moeten doen voordat ze iets krijgen.