Kindermuntjes

Samen met Rabobank Oss Bernheze heeft Stichting Pinksterfeesten Nistelrode de missie om kinderen verantwoord met geld te leren omgaan. Ieder jaar deelde de Pinksterfeesten vier muntjes uit aan de schoolgaande jeugd van Nistelrode. Sinds enkele jaren verdienen de kinderen de muntjes met activiteiten. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld.

Uitleg stempelkaart
Voor iedere activiteit, die de kinderen doen, krijgen zij een stempel op hun stempelkaart. Deze stempelkaart zal uitgedeeld worden op de basisscholen in Nistelrode. Als jouw kind echter niet op school zit in Nistelrode, maar wel de leeftijd heeft van 4 tot 12 jaar, dan kun je de stempelkaart ophalen op zaterdag. Wanneer een kind een volle stempelkaart heeft kan hij of zij een portemonneetje ophalen bij het Mediahuys met daarin vier kindermuntjes. De stempelkaarten kunnen ingeleverd worden op zondag en maandag (tijdens de openingstijden van de braderie). De kermismuntjes kunnen ze alle kermisdagen gebruiken, dus hoe eerder je de activiteiten doet hoe sneller je kan genieten van de kermismuntjes.

Activiteiten waarmee je bijvoorbeeld stempels kan verdienen zijn: op de foto gaan met een tractor bij de nostalgische route, een speurtocht doen in de molen, springen op de springkussens, jezelf laten schminken, de klimtoren van de scouting beklimmen, meedoen met of supporter zijn van de Pinksterloop.
De activiteiten zijn te herkennen aan de Rabobankvlag, die bij elk van deze activiteiten hangt. Door dit alles leren we kinderen verantwoord met geld om te gaan en te leren dat ze iets moeten doen voordat ze iets krijgen.