Samen met Rabobank Oss Bernheze heeft Stichting Pinksterfeesten Nistelrode de missie om kinderen verantwoord met geld te leren omgaan. Ieder jaar deelt de Pinksterfeesten vier muntjes uit aan de schoolgaande jeugd van Nistelrode. Sinds enkele jaren verdienen de kinderen de muntjes met activiteiten. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met geld.

Uitleg stempelkaart
Voor iedere activiteit die de kinderen doen, krijgen zij een stempel op hun stempelkaart. Deze stempelkaart zal uitgedeeld worden op de basisscholen in Nistelrode. Als jouw kind echter niet op school zit in Nistelrode, maar wel de leeftijd heeft van vier tot twaalf jaar, dan kun je de stempelkaart ophalen op zaterdag 19 mei tussen 14.30 en 16.30 bij het Mediahuys op Laar 28. Wanneer een kind een volle stempelkaart heeft kan het een portemonneetje ophalen bij het Mediahuys met daarin vier kindermuntjes. De stempelkaarten kunnen ingeleverd worden op 21 en 22 mei van 10.00-17.00 uur, tijdens de openingstijden van de braderie. De kermismuntjes kunnen alle kermisdagen gebruikt worden, dus hoe eerder je de activiteiten doet hoe sneller je kunt genieten van de kermismuntjes!
Activiteiten waarmee je bijvoorbeeld stempels kunt verdienen zijn: op de foto gaan met een tractor bij de nostalgische route, een speurtocht doen in de molen, springen op de springkussens, jezelf laten schminken, de klimtoren van de scouting beklimmen, meedoen met of supporter zijn van de Pinksterloop.

De activiteiten zijn te herkennen aan de Rabobankvlag, die bij elk van deze activiteiten hangt. Door dit alles leren kinderen verantwoord met geld omgaan én leren ze dat ze iets moeten doen voordat ze iets krijgen!

Aan de basisschoolleerlingen is er een kermislot uitgedeeld. 

Zit jij op de basisschool en heb je geen kermislot gehad, dan kan je die bij de Centrale Post ophalen. Ook voor de kinderen die niet op school zitten in Nistelrode, maar wel de leeftijd hebben van vier tot twaalf jaar, dan kun je de stempelkaart ophalen op zaterdag 19 mei tussen 14.30 en 16.30 bij het Mediahuys op Laar 28. Je kan er maar een per naam inleveren.