Kermis Nistelrode

Er was eens… een kermis

Ruim 48 jaar geleden zag Ben van Dijk, een Nisseroise ondernemer, dat de vele bezoekers  van de kermis een goede doelgroep waren voor zijn producten. De eerste jaren ging hij naar de kermis met een kraam waar hij zijn waren uitstalde. Al snel zagen meer ondernemers hoe goed dat werkte en deden mee. Samen bedachten ze dat als ze gewoon de winkel zouden openen, ze veel makkelijker zouden werken. Maar dit hield andere ondernemers niet tegen om ook met een kraam naar Nistelrode te trekken.

En zo geschiede: Pinksterfeesten Nistelrode werd geboren.

Nu, 48 jaar later, is het evenement uitgegroeid tot een braderie waar we dit jaar weer zo’n 100 kramen hopen te ontvangen. Het geheel wordt flink aangekleed met vlaggen en ballonnen voor echte gezelligheid. Daarnaast worden er ieder jaar weer straatartiesten gezocht voor nog meer vermaak. Dit alles trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers, jong en oud, uit Nisseroi en uit de omgeving, die allemaal samen komen om van dit mooie evenement te genieten.
Nog steeds een GRATIS toegankelijk evenement in Bernheze, bij natuurgebied de Maashorst, waardoor vele bezoekers een combinatie trip naar dit mooie stuk van Noord-Brabant maken.