Voorronde van NK Knikkeren tijdens Pinksterfeesten Nistelrode

NISTELRODE – Knikkeren is een eeuwenoud spel dat tot op de dag van vandaag nog gespeeld wordt en de knikkers komen dan ook ieder jaar weer uit de kast. De jeugd kan zich uren bezighouden met knikkeren en dat kan dit jaar zomaar extra training zijn voor de ultieme uitdaging. Pinksterfeesten Nistelrode haalt dit jaar een van de regionale voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Knikkeren naar Nistelrode. De training kan beginnen! Je hebt nog ruim 40 dagen om te oefenen.

Ben jij nog niet op de hoogte van de spelregels van het NK Knikkeren? Hieronder lees je alle spelregels. Op deze manier kun jij jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op jouw deelname aan het NK Knikkeren 2022!

Spelregels
Wie mag beginnen? Bij het opgooien heb je vijf knikkers en je gooit om de beurt je knikkers op. Ligt je knikker het dichtst bij het potje? Dan mag jij beginnen. Je speelt om de beurt een knikker, maar wanneer je een knikker in het potje speelt mag je nog een keer. Je speelt de knikker altijd stootsgewijs richting het potje. Als je knikker buiten de knikkerbaan komt, leg je de knikker terug waar hij de baan uit ging.
Als je binnen vijf minuten de tiende knikker in het potje knikkert, ben je de winnaar. Als binnen de tijd nog niet alle knikkers in het potje liggen, is de speler met de hoogste score de winnaar. Bij gelijke eindstand in de poule wint de speler met de meeste gescoorde knikkers. Levert dit geen winnaar op, dan telt onderling resultaat.

Inschrijven 2022
Wil jij meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren 2022? Begin dan in Nistelrode met de voorronde! Ga snel kijken hoe het inschrijven werkt… klik hier.

Wie weet ga jij naar de finale van het NK Knikkeren 2022! Hoe tof is dat? Ga lekker bewegen en maak plezier.