Braderie 45 jaar
De braderie inschrijvingen zijn gestart en voornamelijk in januari zien we dat de meeste braderie kraamhouders al met de voorbereidingen van 2019 bezig zijn. En verder is het niet zo spannend, we brainstormen vast over de opmaak van het thema. En het wordt:  ‘Pinksterfeesten In beweging’

De braderie is 44 jaar geleden ontstaan om de Nisseroise ondernemers te promoten. Inmiddels is deze braderie uitgegroeid tot één van de grootste in heel Brabant en het grootste evenement van de gemeente Bernheze. Niet voor niets zorgen de meer dan 100 kramen ieder jaar weer voor de toeloop van een grote menigte. Je kunt dan er dan ook werkelijk alles vinden: van gebruiksartikelen tot linnen en van sieraden tot woondecoratie. Ook nu nog zijn de Nisseroise ondernemers ruimschoots vertegenwoordigd. De braderie is opgesteld in de hoofdstraten van Nistelrode; Weijen en Laar.
Aan het braderieparcours liggen diverse terrassen, waar je tijdig kunt uitrusten, onder het genot van een hapje en een drankje. Dat alles terwijl je geniet van de muziek en het straattheater dat aan jou voorbijtrekt.