Rian van Schijndel, Bas van der Heijden, Nick Ceelen, Reginald von Piekartz, Antoine van Bakel, Debby van Uden, Archel Kerkhof, Anke Fransen, Merel Albers, Niek Leenders, Lotte van Grunsven, Hilde van Ras, Roos Kuijpers (niet op de foto Geert Herckenrath)

 Tekst: Anita van den Bogaart Foto: Marcel van der Steen

Het lijkt nog ver weg, maar een geslaagd evenement valt of staat met de organisatie ervan. Nu al ligt de focus op 2024, want dan bestaan de Pinksterfeesten Nistelrode maar liefst vijftig jaar. En alle inwoners kunnen hun  steentje bijdragen aan een onvergetelijk gouden jubileumweekend!

Het enthousiaste team van Pinksterfeesten Nistelrode bereidt zich al volop voor op de editie van dit jaar, maar kijkt ook al vooruit naar 2024. Inderdaad, dat is pas over anderhalf jaar. Maar in 2024 bestaan de Pinksterfeesten Nistelrode dan ook maar liefst vijftig jaar. Eén ding staat nu al vast: dat gouden jubileum wordt onvergetelijk. Een knaller, een klapper, een weekend met nóg meer activiteiten en feestelijkheden. Daar moet je bij zijn. Daar WIL je bij zijn. En het mooiste is dat iedereen die straks wil gaan genieten van deze bijzondere Pinksterfeesten, nu al zijn steentje kan bijdragen om er een onvergetelijk weekend van te maken. Gewoon wij met zijn allen. Hoe? Nou, dat is eigenlijk heel simpel.

De handen ineen
Voorzitter Anke Fransen, Rian van Schijndel (langstzittend lid) en Nick Ceelen (nieuwste lid) leggen het graag haarfijn uit. Zij vertegenwoordigen het hele team, dat bestaat uit 14 leden, onderverdeeld in commissies. Gezamenlijk vormen zij de drijvende krachten achter dit grootse evenement. De Pinksterfeesten worden mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van ondernemers, maar ook door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers van diverse verenigingen.
Anke: “Voor 2024 staan een Pinksterontbijt en een Pinksterparty op de planning. Daarnaast willen we graag nog meer bijzondere activiteiten organiseren. In de aanloop ernaartoe schakelen we graag de hulp in van de ondernemers, maar óók van iedereen die de Pinksterfeesten een warm hart toedraagt.”
Rian: “Om alles rond te kunnen krijgen, organiseren we een Pinksterveiling; zowel voor een bepaalde periode online, als één dag fysiek.”

Sponsorronde
Rian: “Ieder jaar komen we bij onze ondernemers langs voor onze sponsorronde. Voor komende editie zal dat zijn op de zaterdagen 14, 21 en 28 januari 2023. Bovendien hopen we dat al deze ondernemers een product of dienst willen aanbieden voor onze veiling.”
Helder. Maar de vraag blijft: wat kunnen wij, particulieren dan bijdragen?
Nick: “Iedereen kan iets aanbieden voor de veiling. Dat kan van alles zijn, van een eigengebakken taart tot een gebreide muts of knuffel, van diensten als ramen lappen tot een tuin onkruidvrij maken, of van een avondje babysitten tot de hond uitlaten. Alles kan, we zijn blij met elk initiatief.”
Rian: “We hopen dat we er met zijn allen een mooi feest van kunnen maken voor iedereen, en dat we bovendien de vrijwilligers een extraatje kunnen toestoppen voor hun vereniging. Met elkaar, voor elkaar!”

“Om alles rond te kunnen krijgen, organiseren we een Pinksterveiling”

Wanneer, waar en hoe?
Anke: “De Pinksterveiling gaat op 21 december online. Vanaf dat moment kan iedereen een zogenoemde ‘kavel’ aanbieden. Vanaf 27 april tot 9 juni kan iedereen vervolgens bieden op het aanbod. Gewoon thuis vanuit je luie stoel. En dan vindt op 10 juni de fysieke veiling plaats in CC Nesterlé, mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de Charity Cup Bernheze.”

Gedreven
En na de Pinksterfeesten van dit jaar is het volle bak vooruit naar de Pinksterfeesten van 2024. Daar hebben de leden al heel veel zin in. Waar zit hem die gedrevenheid in?
Anke: “Dit is de leukste organisatie waar ik ooit zonder twijfel met twee voeten ben ingestapt, omdat het aan je deur is. Er is voor alle inwoners iets te beleven, van klein tot groot, van jong tot oud. Voor ieder wat wils, het is een voorrecht om daaraan mee te mogen werken.”
Rian: “Ik word heel blij van de energie van iedereen. En ik vind het leuk om de verbinding te maken tussen alle disciplines, met de juiste mensen op de juiste plek. Als dan alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan voel ik weer hoe bijzonder dit is.”
Nick: “Ik was 7 jaar voorzitter van de Nisseroise Kwis, en ik wilde heel graag weer iets voor Nistelrode doen, liefst iets wat echt betekenis heeft. De Pinksterfeesten zetten Nistelrode echt op de kaart, het is een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het wordt voor mij de eerste keer in de organisatie, maar ik weet nu al dat ik hier prima op mijn plek zit. Ik kijk enorm uit naar de edities van komend én volgend jaar.” En daar kunnen wij alleen maar mee instemmen.