De spanning was om te snijden tijdens de opening van de voorronde van het NK Knikkeren in Nistelrode. Een hartelijk welkom aan alle kinderen kwam van voorzitter Anke Fransen en een sportief verloop werd gewenst door wethouder van Sport: Rien Wijdeven. Het mooie weer was een grote drijfveer bij de kinderen om ook nog op de dag zelf in te schrijven. Met zo’n 10 banen klaar voor de start werd door 30 deelnemers de wedstrijd aangevangen.

Sportief en enthousiast werd gestart en werden de wedstrijden sportief gespeeld. Met het oog op de zak knikkers die iedere deelnemer mee kreeg naar huis, voelde alle kinderen zich al winnaar. Toch zijn er nog 16 winnaars die naar Dierenpark Ouwehand Rhenen mogen en daar de finale gaan spelen.

Deze winnaars krijgen een uitnodiging van de organisatie van het NK knikkeren: Sanne van der Heijden, Twan Menkveld, Janus van Hemmen, Sander Loos, Renske Menkveld, Roan Wagemakers, Amber van den Oetelaar, Bram Arts, Jens Arts, Luca van Grinsven, Vigo van Grinsven, Daan vd Heijden, Jay Klijsen, Lieke Kappert, Kyra vd Burgt en Teun van Bakel.