Straattheater & Artiesten 2022

De artiesten die op zullen treden tijdens Pinksterfeesten Nistelrode editie 2022 volgen…

Hier vind je het straattheater en de optredens van Pinksterfeesten 2019. Twee maanden voor het evenement starten we met het bekend maken van de artiesten. In de aanloop naar Pinksteren zullen de podia steeds verder gevuld worden en worden er nieuwe artiesten bekend gemaakt. Blijf ons volgen:

In 2022 kun je genieten van:

Feest, bier, rock & loll, schaamteloos uit je plaat gaan en mee (proberen te) zingen zijn zomaar wat begrippen uit de Yellow Pants grabbelton! Met de uithalen van Tina Turner langs rockers AC/DC, de meezingers van Marco Borsato en het swingen met ABBA zal de show alle kanten op gaan!

Yellow Pants staat maandag 1 juni ’s middags op het Groot Artiesten Podium op de hoek Heuvelstraat/Weijen.

René van Hooren is karikaturist en goochelaar.

Met veel passie werkt hij vanaf 1993 als professioneel karikaturist en goochelaar door heel Nederland en België op talloze evenementen. Ooit begonnen als karikatuurtekenaar in Parijs, is hij razendsnel en tekent gemiddeld 15 karikaturen per uur, voor een superleuke karikatuurtekeningen met een knipoog.

Naast karikatuurtekenaar is hij een humoristische (tafel)goochelaar met een ruim repertoire aan professionele ‘mindfucktrucs’: goochelen met speelkaarten, munten en dergelijke. Dit tot groot vermaak van omstanders.

Wat komt daar dan aan … ? Was je nog niet vrolijk dan word je het wel ! De gebeurtenissen in deze openluchtbadkamer doen je glimlachen van oor tot oor. Water, schuim en bellen zijn voor deze man genoeg maar… voor jou wordt het een warm bad. Zoek dekking, want dit grote kind is nog niet uitgespeeld.
Zeep, borstels, washandjes… natuurlijk doet dit varkentje wel zijn best om schoon te worden, maar tot die tijd is hij druk met jou! Doe de paraplu maar vast
omhoog, houd je mooie dochters uit de buurt en weet dat er uiteindelijk maar één handdoek beschikbaar is…

Kom jij maandag 1 juni ook naar deze ‘badman’ kijken?

Deze levensgrote pluche olifant op stelten paradeert vrolijk door het publiek op zoek naar gein en avontuur. Zijn begeleiders hebben de grootste moeite om deze drie meter hoge viervoeter in bedwang te houden. Hij vind het leuk om Jan en alleman te laten schrikken, maar toch is Jumbo heel lief voor kinderen.
Jumbo is één van de topacts op het gebied van straattheater in Nederland en beweegt zich voort door twee steltlopers. Jumbo is dus zeer wendbaar.
Deze lieve olifant maakt geluid en draait zijn kop en zo ontstaan er natuurlijk hilarische taferelen door de onverwachte acties van deze gigant en zijn begeleiders. Deze act wordt door zowel het jonge en oudere publiek zeer gewaardeerd!

Kom kijken naar deze lieve gigant op zondag 31 mei!

Altijd feest met The Fabulous Glamour Sisters!

Fannie Fabulous en Glannis Glamour stelen regelmatig de show op feesten en evenementen. Ook dit jaar zijn zij weer van de partij tijdens de Pinksterfeesten en wel op Tweede Pinksterdag.
De hilarische Drag Queen zusjes, met hun mega kapsels en glitter make-up, toveren meteen een lach op ieders gezicht met hun leuke dubbelzinnige grapjes. Altijd met een knipoog want de dames zijn wel sjiek natuurlijk 😉

Tijdens de Pinksterfeesten lopen zij weer rond dus spreek hen gerust aan om met hen op de foto te gaan. Als het podium vrij is kan het zomaar zijn dat ze spontaan een paar optredens doen. Zorg dat je erbij bent!

Kwab! is een groep mannen met stokken. Drumstokken welteverstaan. Sinds oktober 2018 is deze groep bijeengekomen om een slagwerkgroep te formeren, maar dan eentje die zich onderscheidt van alle andere slagwerk- of percussiegroepen. Je kunt ze niet echt in een hokje plaatsen, maar alledaags is het in ieder geval niet. Ze hebben een aantal zelf samengestelde kwabbelators aangevuld met een aantal Braziliaanse Surdo’s. Braziliaans ? “Is het een sambaband dan?”
Ja, en nee; Kwab brengt zeker Braziliaanse ritmes  ten gehore, maar Kwab! is meer dan Samba alleen. Het is niet uit te leggen, je zult ze écht moeten zien!

Kwab! bestaat uit 8 mannen, die elkaar al jaren kennen en op elkaar zijn ingespeeld. Allemaal een eigen stijl, eigen talenten en eigen tekortkomingen, maar als groep vormen ze één geheel. Dat maakt de band krachtig en hecht. Kwab! is voortgekomen uit Banda Nobra; een voormalige samba- en steelband uit
Eindhoven. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daardoor zijn enkele leden weer bij elkaar gekomen om een doorstart te maken. Een soort Banda Nobra 2.0 zeg maar. Bij Banda Nobra werd altijd gesproken over de ‘bandakwab’ die elk lid in een bepaalde mate dient te bezitten. Een kwabje in de hersenen, dat je nét even doet afwijken van het ‘normale’. “We zijn allemaal nét even wat gekker, onbeschaamder, creatiever of excentrieker dan dat je van
iemand zou verwachten.”

Kwab! Bracht vorig jaar voor het eerst een bezoek aan de Pinksterfeesten en de mannen kijken er naar uit om dit jaar weer hun klanken te kunnen laten horen.

Al vele jaren staan wij met een gezellig en enthousiast team op de Pinksterfeesten in Nistelrode. Alle kinderen zijn van harte welkom om zich mooi te laten schminken en met een stralende lach weer verder op pad te kunnen gaan. Niets is ons te gek, van Spiderman tot een prinses, maar ook van kleine olifantjes tot een dino…noem het en wij maken er wat van! Meestal zijn we te vinden op het Kinderplein waar de kinderen fijn kunnen spelen, want de organisatie van Pinksterfeesten Nistelrode denkt aan zowel jong als oud. Zit jij dit jaar ook bij ons op de kruk? We laten je graag stralen, want van die blije gezichtjes als ze in de spiegel kijken worden wij ook weer gelukkig!