Pinksterloop

Dat sporten gezond en leuk kan zijn, dat weten veel mensen. Voor velen is het dan ook dé manier om aan de Pinksterfeesten te beginnen. Stichting Pinksterfeesten organiseert al jaren de loop in samenwerking met Atletiekvereniging AV Oss ’78. De loop is voor iedereen toegankelijk. Dus of je nu een geoefende sporter bent of niet, meedoen kan altijd! Volwassenen (en de jeugd vanaf 13 jaar) kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Beide afstanden maken onderdeel uit van de Maasland Run Classic.

Ook aan de jeugd is gedacht! Voor hen zijn er ook twee afstanden:
1100 meter voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar
1650 meter voor jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar
Naast een mooie beker voor de winnaar, wordt er altijd nog een leuke verrassingsprijs verloot.

De loopt vond plaats op zaterdag 3 juni 2017. Inschrijven kon vanaf 17.15 uur bij de ingang van Van Tilburg Sport (hoek Weijen/Heuvelstraat). De jeugdloop startte om 18.15 uur. De 5 en 10 kilometerloop startte om 19.00 uur. Voor mogelijkheid tot omkleden, drinken, een appel en een leuke attentie werd gezorgd.

Ook aan de allerkleinste sportievelingen en aan de kinderen die even geen zin hadden in rennen was gedacht: Een heuse stormbaan van 30 meter lag klaar. Hier kon je laten zien dat je uit het juiste klim- en klauterhout gesneden was! Uiteraard waren er ook bij de Pinksterloop/stormbaan stempels te verdienen voor de kindermuntjes!

De route van de Pinksterloop; 5 km is 2 rondes, 10 km 4 rondes
Looproute Pinksterloop (1)