Nostalgische ‘Geurts Mengvoeders’ route

Op de Nostalgische ‘Geurts Mengvoeders’ route zien we dit jaar een nieuwe deelnemer verschijnen. Scouting Mira Ceti gaat een grote avontuurlijke tokkelbaan bouwen. Vanaf de molen, bijna vanuit de top, komt er een spectaculaire tokkelbaan naar beneden tussen bomen door naar het lager gelegen gebied. Behalve dat het spectaculair is, is het uitzicht vanuit dit hoge punt van de molen grandioos.

Molen De Windlust
De molenaars zijn de perfecte gastheren die al duizenden rondleidingen gegeven hebben. Ook de vele verhalen van deze molen worden door de heren doorgegeven. Samen met de Dorsclub ‘De Stofvreters’ ontmoeten ze al jaren vele gasten tijdens de Pinksterfeesten Nistelrode. Ook dit jaar zijn wij heel blij dat zij zorgen dat de molen open is voor rondleidingen en er zijn naast de oude ambachten ook de oude tractoren, die voor de jeugd een bijzondere beleving is.

Dorsclub ‘De Stofvreters’
Als hobbyisten/verzamelaars van oude landbouwwerktuigen en tractoren proberen de Stofvreters om deze machines te bewaren zo nodig te restaureren en in de originele staat te behouden. Het beste voor de machines en werktuigen is deze met enige regelmaat te laten doen waar deze voor gemaakt zijn en dat gaan ze doen tijdens de Pinksterfeesten Nistelrode.

Ze hebben allemaal dezelfde interesse en allemaal lid van de Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging (K.L.W.) zijn we al vele jaren bezig met het oogsten en dorsen van graan. Uitgegroeid tot een groep van 17 personen vormen zij Dorsclub de Stofvreters’. Ons werkterrein bevindt zich dan ook in de directe omgeving van deze gemeente.

Mira Ceti is de scouting van Nistelrode, sinds jaar en dag deelnemers aan het evenement. Zij krijgen een mooie bijdrage voor hun vereniging, voor het maken van de meest avontuurlijke activiteiten. Zij bouwen met de leden van de vereniging een veilige tokkelbaan, voor de oudere jeugde en de volwassenen.

Een nostalgische route waar de organisatie heel trots op is. Met dank aan Geurts Mengvoeders voor de sponsoring.