Welkom
ترحيب
Powitanie
歓迎
Welcome

 

Het project ‘Grenzeloos Verbindend’ door Pinksterfeesten Nistelrode probeert verschillende groepen bij elkaar te brengen. De basisschoolleerlingen zijn uitgenodigd een eigen attractie ontwerpen, de ouderen van de Laarstede zijn uitgenodigd, de ondernemers van Nistelrode laten zich zien op het OndernemersPlein en daarnaast vinden we het belangrijk dat de kermis ook warm ontvangen wordt door immigranten, statushouders en toeristen.

Kermis, braderie, feest, muziek en volkscultuur; een historie gesleten in de harten van vele generaties in Nederland. Ontmoeten, gezelligheid en genieten!
Logisch toch? Of toch niet? Voor immigranten en vluchtelingen zou het best wel eens wennen kunnen zijn…

Waarom?
Wij vinden het belangrijk dat we de vluchtelingen, statushouders en immigranten uit heel Bernheze betrekken bij onze volksfeesten. Dit jaar worden de immigranten en statushouders actief bij de Pinksterfeesten betrokken. Laten zien en delen, ook deze integratie hoort bij een nieuwe wereld vol ‘rare’ culturele festiviteiten. Door participatie zullen ze zich welkom voelen en de achterliggende gedachte gaan begrijpen, hierdoor kunnen zij echt gaan genieten van dit evenement. Deze integratie zorgt voor een betere verbinding tussen de ‘vreemdeling’ en de inwoners van onze gemeente, in elke kern.

Wat gaan we doen?
Op 1e pinksterdag, 4 juni is een delegatie van vluchtelingen, statushouders, immigranten en gemeentebestuur, uitgenodigd.
13.30 uur op het OndernemersPlein Nistelrode.

Na de presentatie door burgemeester Moorman is er een rondleiding met de statushouders en immigranten, sponsoren en ook een delegatie van het gemeentebestuur is uitgenodigd. Zij krijgen een rondleiding op de Kermis Expo met miniatuurkermis, foto’s van vele jaren kermis en overzicht van foto’s van de Pinksterfeesten Nistelrode. Ook is er de mogelijkheid om zelf een attractie te besturen in een daarvoor gemaakte attractiekassa. Hierna krijgen de aanwezigen een bijzondere bijlage mee.

De kunstwerken van de leerlingen van de basisscholen van heel Bernheze komen bij de Kermis Expositie te hangen. Daarnaast zijn er Nisseroise ondernemers die het kermisgebied aan de braderie aan elkaar koppelen, door een demonstratie te geven of een presentatie van hun diensten of producten.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Bernheze & Stichting Charity Cup